Граждани се събират за четиридесет и първи път на протест

...
 Граждани се събират за четиридесет и първи път на протест
Коментари Харесай

Протест 41 ден: Поостарели, но готови за блокади

 

Граждани се събират за четиридесет и първи път на митинг край президентството. Основните им претенции са за оставка на държавното управление и на основния прокурор.

Хората, събрали се на площад " Независимост " към 20:30 часа, са извънредно малко. Впечатление прави, че измежду рехавите редици на " младите " протестиращите има главно по-възрастни хора.

Протестиращите не престават блокадата на три кръстовища в София - на Орлов мост, при Ректората на Софийския университет " Свети Климент Охридски " и до площад " Независимост ".

По-късно се чака обичайното им шествие още веднъж да опита да блокира бул. " Ситняково ", само че за през днешния ден има планувана " гражданска войска ", която да не допусне протестиращите да повторят вчерашния смут, при който нападнаха и изпочупиха колата на жена, която возеше двете си деца.

Адв. Николай Хаджигенов от " Отровното трио " съобщи пред протестиращите " да не бързат довечера да потеглят към Орлов мост, защото ще отидат на друго място и ще свършат други забавни неща ".

Протестите по страната също не целят повсеместност, а блокади.

Протестиращите в Стара Загора още веднъж блокираха пътя Хасково - Стара Загора в региона на летището. Няма запушване, защото локалните поданици знаят обиколни пътища. В Русе, митингът от площада се реалокира на кръстовището до блок “Олимп ”. Протестиращите седнаха в средата на кръстовището и не разрешиха на транспортните средства да минават. " Пътищата в региона са под всякаква рецензия ", обясниха те.

За на следващия ден вечер протестиращите са планували да региона на граничния пункт Дунав мост от 16.30 до 18-30 часа.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР